Laurens van Vliet verder als coach van Scagha

Schagen

De coachfunctie bij Scagha wordt volgend seizoen een duobaan. Laurens van Vliet, die ook actief blijft als speler, gaat dat samen doen met Wouter Moraal. De huidige coach van Scagha 2 volgt thans een cursus.

Vrijdagravond zat Theo Kooijman nog als eindverantwoordelijke op de bank. En zag zijn ploeg stranden in de kwartfinale van de beker. Knooppunt nam de strafschoppen beter nadat de reguliere speeltijd met 5-5 was afgesloten.

Kooijman verwees voor de onnodige uitschakeling vooral naar de amateuristische voorbereiding. Omdat de tas met kleding in Schagen was achtergebleven moest er van alles in het werk worden gesteld om in een alternatieve outfit het veld in te kunnen. Dat lukte met hulp van de thuisclub en her en der gevonden hesjes. ,

,Maar van een serieuze voorbereiding kon toen al lang geen sprake meer zijn’’, sprak Kooijman. ,,En dat zag je terug in het veld.’’ Waar Scagha door treffers van Jord Breed, Tim Hooglugt, Bob Meyles en Frank van den Berg niettemin een 2-4 voorsprong nam. Laurens van Vliet zorgde na 3-4 ook nog voor 3-5. Waarna de thuisclub in de slotfase alsnog langszij kwam.

Een misser van Johnny Doodeman in de eerste serie strafschoppen leverde nog geen schade op. Toen Hooglugt vervolgens ook faalde, was het bekeravontuur echter wel voorbij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.