Van der Gracht is weer iets wijzer over FC Den Helder

Casper Duin
Den Helder

Het is in de voorbereidingsperiode met FC Den Helder behelpen voor de nieuwe man Ron van der Gracht. Door vertraging van de aanleg van het kunstgras op De Streepjesberg wordt er getraind op sportpark De Linie en vinden de oefenwedstrijden plaats bij HCSC. Daar verloor de Helderse tweedeklasser zaterdag met 1-3 van Hollandia, de oude club van Van der Gracht, die kon leven met de uitslag.

,,Ik wilde een sterke tegenstander omdat mijn team dan ’klein’ moet spelen met de linies goed aangesloten. In de tweede helft was de opdracht om eerder druk te zetten. Hollandia scoorde in de slotfase nog twee keer omdat door het doorwisselen het teamverband minder werd. Het bevalt me prima bij ’de FC’. We zijn lekker bezig.’’

Zonder Kenny Gerssen, Ivar Waard en Roy Huisman gaf FC Den Helder, met Don Weerman, Richardson Gershwin en Darryl van de Broeke in de basis, de hoofdklasser behoorlijk partij. Hollandia had een overwicht maar kon dat niet in doelpunten omzetten door de matige afwerking. Daarbij kende FC Den Helder-doelman Maarten Kistenmacher enkele prima reddingen en kreeg bij een goed genomen vrije trap hulp van de lat.

Het ’reactievoetbal’ van FC Den Helder leverde vlak voor de pauze zowaar de openingstreffer op van Clifton Gorissen. Hij onderschepte een breedtepass en maakte op snelheid nu goed af. Toen FC Den Helder na de rust de tegenstander op eigen helft aanpakte, kreeg Hollandia wat meer ruimte, meer kansen en uiteindelijk de gelijkmaker van Robin Schaaf. Nadat Gorissen in het zijnet had geschoten, bepaalden Stefan Dol en Jouke Huitema de eindstand op 1-3.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.