Busstation Beverwijk zorgt voor veel blije gezichten

BEVERWIJK

Het nieuwe busstation in Beverwijk, dinsdag in gebruik genomen is een mijlpaal.

Het busstation is het eerste project dat in het kader van de vernieuwing van het stationsgebied gereed is. Ook is het een element van het programma Beverwijk Vitale Stad, waarin wordt gewerkt aan een levendig, goed bereikbaar stadshart.

Het nieuwe busstation ligt tegen spoorlijn aan, pal voor bioscoop Cineworld. Het oude station ligt ernaast en moest plaatsmaken voor het nieuwe gemeentehuis. Daarvoor wordt in mei de eerste paal geslagen. Blije gezichten dus bij de bestuurders van de stad. Bij burgemeester Han van Leeuwen bijvoorbeeld, die in het grijze verleden vanaf deze plaats als taxichauffeur reed. En bij wethouder Maarten Dijkshoorn, die op het aankondigingbord met de projecten het busstation kon afvinken bij wijze van officiële opening.

De stadsbestuurders zijn blij, maar zijn de bestuurders van de bussen en de reizigers dat ook? Connexxion is in ieder geval tevreden. ,,Het oude busstation had een verzakt wegdek, en de bussen hadden geen eigen plek. Nu is dat met de schuin geplaatste negen perrons wel zo. Overzichtelijker voor de reizigers'', vertelt een woordvoerder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.