Traag

Mike Deutekom

Ligt het aan mij of lijkt het allemaal wel erg traag te gaan met de coalitievorming in Hollands Kroon? Ten eerste hebben Senioren Hollands Kroon (SHK), Lada, CDA en VVD twee maanden nodig om tot een coalitieakkoord te komen. Dat vind ik lang.

Al kan ik me voorstellen dat het niet eenvoudig is voor die vier om op één lijn te komen. De afgelopen twee jaar waren CDA en VVD als water en vuur ten opzichte van SHK en Lada. Het heeft dus vast even gerookt voordat dat akkoord er lag.

Maar goed. Afgelopen vrijdag werden de handtekeningen gezet door de vertegenwoordigers van de vier partijen. Vervolgens zijn ze fijn weekend gaan vieren voordat maandag rond het middaguur eindelijk bekend werd gemaakt dat men eruit was. Alsof twee maanden nog niet lang genoeg was.

Afijn, er is dus een coalitie, nu kunnen de zaken weer voortvarend worden opgepakt in Hollands Kroon zou je denken. Gelukkig is er morgen al een raadsvergadering, dus kunnen de beoogde wethouders snel worden beëdigd en kan het nieuwe college aan de slag! Maar nee, zoveel vaart zit er niet in. Vrijdag worden de kandidaat-wethouders bekend gemaakt, die vervolgens pas in de vergadering op 26 juni worden beëdigd. Weer een maand verspeeld. Waarom zo traag allemaal? Ik noem het nu al de rollatorcoalitie...

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.