ING vergoedt verlopen ANWB-bonnen toch

Leiden

Over de houdbaarheid van cadeaubonnen kun je blijven twisten. ING doet dat gelukkig niet. Als Leidenaar Hennie Cornet via de ombudsman klaagt over zijn verlopen en dus waardeloze cadeaubonnen, komt de bank in actie.

De bonnen die de Leidenaar ooit in bezit kreeg, waren actiebonnen die de ANWB in samenwerking met ING uitgaf. Zulke actiebonnen hebben, anders dan andere ANWB-cadeaubonnen, een beperkte geldigheid. Cornet wist dat niet of had er niet op gelet. ,,Heel dom'', zegt hij. ,,Eigen schuld.''

Maar toch zit het hem niet lekker. Dat bonnen die geld waard waren - ook al gaat het soms maar om een tientje - zo kunnen verdampen, dat wil er bij hem niet in. Kan dat juridisch eigenlijk wel, wil hij weten nadat hij bij de ANWB bot heeft gevangen .

Met zijn vraag haakt Cornet aan bij een eindeloze discussie. De ene jurist beweert dat alle cadeaubonnen eindeloos houdbaar zijn, de andere betwist dat. De ANWB huldigt het standpunt dat alleen bonnen zonder houdbaarheidsdatum onbeperkt geldig zijn. Maar geen rechter heeft zich nog over deze materie gebogen.

ING wil van het gezeur af. De bank verstrekt bij voorkeur bonnen die onbeperkt houdbaar zijn, legt persvoorlichter Karin van der Pols uit. Zelfs als dat een keer niet het geval is, zoals met de bonnen van Cornet, wil de bank niemand duperen. ING neemt naar aanleiding van deze klacht ook contact op met de ANWB om dit soort discussies voortaan te voorkomen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.