Bezoekers Vue Alkmaar: ’Moderne filmtempel, echt een vooruitgang’ [video]

Iris Vermeulen
Alkmaar

Groot, ruim, veel trappen, modern, luxe en mooie wc’s is een greep uit de reacties van de bezoekers die zondagavond aanwezig waren bij de openingsavond van de nieuwe Vue bioscoop in Alkmaar.

Bij de opening is een stel uit Letland aanwezig. Ze wonen in Hoorn maar zijn speciaal voor de opening van de bioscoop naar Alkmaar gekomen. „Het heeft echt een Europese uitstraling”, vindt Deintars. „Het is groot en ruim in tegenstelling met de rest van Nederland waar alles toch vrij klein is. Het interieur is mooi en alles is nog nieuw.” „ En de wc’s zijn heel mooi, dat vind ik ook belangrijk”, voegt Lásma eraan toe.

In een zitje bij de grote entree zit het stelletje Willem van Son en Maaike Venijn. Maaike is zeer te spreken over de nieuwe bioscoop, al vond ze het er op de tekening aantrekkelijker uitzien. „Desondanks is het een vooruitgang ten opzichte van de vorige bioscoop, die was zo slecht vindbaar.”

Danseressen

Patrick van Gorkum en Lisa Rijmbeek konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en liepen ook even binnen om te kijken. „Het is een verbetering ten opzichte van de vorige bioscoop. Maar bij de opening had ik toch eigenlijk wel danseressen en muziek verwacht”, zegt Patrick lachend. De buitenkant van de bioscoop valt in de smaak bij het stel: „Ik houd wel van donkerrood, het is een warme kleur”, vindt Patrick.

Willy Thomas vindt het nog wel een beetje kaal. „Maar dat zal nog wel veranderen denk ik. Het viel mij op dat er zoveel trappen zijn, het begint buiten al met twee trappen en daarna binnen ook nog twee.”

Schitterend

„Een schitterend gebouw”, vindt Bas Arkeveld uit Heerhugowaard. De buitenkant is mooi, er is veel glas waardoor je van binnen een uitzicht over de stad hebt. Dat vind ik prettig, je voelt je dan niet zo opgesloten in het gebouw.” Over de entree is hij niet te spreken: „De weg naar de ingang toe is een grote modderpoel. Kom ik hier in mijn mooie kleren naartoe, moet ik eerst nog door de modder.”

Wat betreft de nieuwe naam van de bioscoop zijn de reacties wisselend. De Alkmaarse Massih vindt het maar een rare naam. Ik snap het ook niet, is het misschien een afkorting voor iets?” vraagt Massih zich af.

„Het klinkt juist wel stoer”, vindt Mazioumian. Willy Thomas vindt het een erg korte naam: „er hadden nog wel lettergrepen bij gemogen wat mij betreft.”

„Een makkelijke korte naam„ vindt de Letse Deintars. „Makkelijk te onthouden en uit te spreken.”

„Een aparte naam, maar als het slaat op het Engelse woord ’view’ dan vind ik het leuk gekozen”, zegt Willem van Son.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.