Rondje Noordkop brengt mensen dichter bij elkaar

Nel Raap (links) en Tinie Zwakman.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Sint Maarten

Rondje Noordkop brengt mensen dichter bij elkaar. De wandeltwaalfdaagse van het Noordhollands Dagblad in de regio’s Den Helder en Schagen verbroedert.

Neem de derde etappe, dinsdag in Winkel. Marian Lutterman uit Den Helder en Simon Loos uit Spanbroek kennen elkaar totaal niet. Lopend tussen mais en koeien in de Groetpolder raken ze met elkaar aan de praat. Blijken hun moeders ooit hartsvriendinnen te zijn geweest! Corrie Pronk en Gré Loos. Ze moesten eens weten.

Ook donderdag zoiets. Nel Raap-Zwart (71) uit Eenigenburg en Tinie Zwakman-Bouthoorn (68) uit Petten, twee van de 73 wandelaars die zich niet lieten afschrikken door paar buitjes.

Buurmeisjes

Eens buurmeisjes, Nel en Tinie. Elkaar langer dan een halve eeuw niet meer gezien. Totdat de vijfde etappe op gang is gekomen. „Wat een verrassing!”, klinkt het bijna stereo.

Toen spelen met elkaar aan de Halerweg in Schagen, nu samen wandelen langs de Groenveldermolen uit 1571, misschien wel de alleroudste poldermolen in Noord-Holland.

Nieuwe heupen

En Nel doet dat met twee nieuwe heupen. In 2012 de eerste, dit jaar januari de tweede. „Heerlijk, weer goed lopen, zonder pijn.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.