Alkmaarsche Boys zit in zwaar weer

Alkmaar

Alkmaarsche Boys verkeert in zwaar weer. Trainer Jurg Bosman had verwacht dat zijn ploeg na de winterstop de staart van de ranglijst zou verlaten, maar na zeventien competitieronden zijn de Alkmaarders nog steeds hekkensluiter. ,,Hier hebben we cruciale punten laten liggen’’, zei Bosman na de 3-2 nederlaag bij concurrent Spirit.

Op het kunstgrasveld in Hoogkarspel was Alkmaarsche Boys zeker niet de mindere. ,,Maar het zit ons op dit moment niet mee’’, aldus Bosman. ,,Misschien heeft het met de lage positie te maken dat er bijna geen vertrouwen in de ploeg is.’’

De coach gaat ervan uit dat hij in zijn laatste maanden bij de club uit Overdie de hoofdmacht kan behoeden voor degradatie. ,,Er zijn negen wedstrijden te gaan waarin we de situatie recht kunnen trekken.’’

Vijf minuten voor rust kondigde de dramatische afloop zich al aan toen verdediger Kevin Koeleman een hoge bal verkeerd op het hoofd kreeg, waarna de bal in het eigen doel zeilde. En kort na de hervatting kregen twee Spirit-aanvallers alle gelegenheid om doelman Dennis Pluijmers te omzeilen, 3-0.

Na de dubbele domper knokten de Alkmaarders terug. Robert Schutz bracht de hoop terug en Jimi Kooge kopte na een hoekschop de aansluitingstreffer binnen. Het slotoffensief leverde echter niet de verdiende gelijkmaker op.

Spirit - Alkmaarsche Boys 3-2 (1-0). Kevin Koeleman (e.d.) 1-0, Rob Reus 2-0, Gertjan Commandeur 3-0, Robert Schutz 3-1, Jimi Kooge 3-2.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.