Grote brand bij ADM COCOA in Wormer onder controle (update video)

Leonie de Vries
Wormer

De brand in de cacaofabriek in het Noord-Hollandse plaatsje Wormer is zo goed als onder controle. Dat meldde de politie om 22.30 uur. Het sein brand meester is  gegeven.

De brand woedt niet in een opslagloods, maar in een pand met machines. Er lag wel cacaopoeder, maar geen bonen. Die laatste zijn zeer moeilijk te blussen, bij poeder is dat makkelijker, aldus de politie.

Het instortingsgevaar van de lange schoorsteen op het pand is inmiddels niet meer zo groot als eerst werd gedacht. De fundering bleek er beter aan toe te zijn dan verwacht.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen in de fabriek aanwezig. Deze konden op tijd het pand verlaten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Hoeveel cacaopoeder er in de fabriek ligt opgeslagen is nog niet bekend.  Volgens de politie zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De gemeente Wormerland heeft besloten de sirene niet te laten afgaan.

Op 18 december 2003 was er ook een grote brand bij dit bedrijf. Toen duurde het dagen voordat de brandweer het vuur helemaal had geblust. 14.000 ton cacaobonen gingen toen in vlammen op. De totale schade bedroeg circa 45 miljoen euro.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.