White Stones moet scherper zijn

Egmond aan Zee

White Stones eindigde de reguliere competitie met een nederlaag. Nummer twee Zeemacht, dat de titel twee weken geleden naar Veerhuys zag gaan, ging er in Egmond aan Zee met de punten vandoor: 3-4.

White Stones kwam in de eigen sporthal prima uit de startblokken en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. ,,Door een prachtig schot van Jesper de Vré”, aldus trainer Rogier Bunink, wiens ploeg op vrijdag 6 mei aan de nacompetitie om promotie naar de eredivisie begint. ,,We verdedigden prima, alleen vlak voor de rust werd het gelijk door een kopbal na een lange bal van de keeper.”

Met een puntertje door de benen van diezelfde doelman bracht Daan Groot de Egmonders na rust weer aan de leiding. ,,Tot vijf minuten voor tijd was er niks aan de hand. Maar toen gingen we te ver achteruit en scoorde Zeemacht twee keer achter elkaar.” Bunink bracht Tim Emmerik in als meevoetballende keeper. ,,Dat leverde meteen de 3-3 op, uit een van richting veranderd schot van De Vré. Normaal gesproken had ik daarna Dennis Pluijmers weer terug onder de lat gezet, maar nu liet ik Tim staan. Om te oefenen voor de nacompetitie. Dat ging fout, in de laatste minuut. Vervelend. Maar ik heb ook goede dingen gezien. In de nacompetitie moeten we alleen wel veertig minuten lang scherp zijn en niet verzaken. Dat gebeurde de laatste wedstrijden even te vaak.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen