Recept: Aziatische zalm met paksoi en noedels

Archieffoto: GPD

Archieffoto: GPD

Wim Wegman

Voor 2 personen. Bereidingstijd is ca. 25 min

Ingrediënten:2 zalmmoten van ca. 120 gram (MSC-keurmerk)

Marinade:1 el ketjap manis1 tl sesamolie1 el limoensap1 teen knoflook4 dunne plakjes verse gember zonder schil

1 ui2 tenen knoflook2 el zonnebloemolie1 el sesamzaad1 struik paksoihalve prei2 el ketjap manis2 el limoensap100-125 gram noedelsEvt. wat extra geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenschaal en leg daar de zalmmoten in op een stuk aluminiumfolie. Het aluminiumfolie moet groot genoeg zijn om de zalm goed in te pakken tot een pakketje.

2. Meng de ingrediënten voor de marinade en verdeel deze over de zalm. Vouw het pakketje dicht en laat de zalm in de oven gaar worden in ca. 8-12 minuten.

3. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paksoi en de prei zorgvuldig en snijd deze in dunne reepjes.

4. Doe de olie in een koekenpan of wok en fruit de ui tot deze glazig ziet op laag vuur. Voeg dan de knoflook en het sesamzaad toe en bak deze 1 min. Voeg de paksoi en prei toe en bak 2 min. Voeg dan de ketjap en het limoensap toe en bak tot de groenten enkele minuten tot deze geslonken en voldoende gaar zijn.

5. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Serveer de zalm met de groente en de noedels. Bestrooi eventueel met wat extra geroosterd sesamzaad.

Extra tips

- Koop het liefst alleen vis met een MSC-keurmerk. Deze is duurzaam gevangen en te koop bij veel supermarkten in het diepvriesvak. Laat bevroren vis het liefst van tevoren ontdooien in de koelkast, of ontdooi deze ca. 2-4 minuten in de magnetron op de ontdooistand.

- In plaats van verse gember kunt u ook 1 tl gemberpoeder (djahé) gebruiken.

- Ketjap manis is te vervangen door sojasaus. Wilt u de zoete smaak zoals bij ketjap manis, gebruik dan ook 1 tl bruine basterdsuiker.

- Sesamolie is bij veel supermarkten te koop en staat bij de olie of Aziatische producten. Ook bij de toko verkrijgbaar.

- Limoensap kunt u persen van een verse limoen, maar u kunt ook een flesje limoensap kopen bij de supermarkt.

- Er zijn vele soorten noedels te koop. Platte rijstnoedels, eiernoedels en mihoen bijvoorbeeld. Kies de soort die u het lekkerst vindt. Van noedels neemt u minder dan pasta, omdat het wat machtiger is. De hoeveelheid is afhankelijk van de soort noedels die u neemt, soms staat er een richtlijn op de verpakking.

Kelly Bennis en Laura van den Heuvel

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.