Speels KZ sluit seizoen attractief af

Koog aan de Zaan

KZ uit Koog aan de Zaan sloot het weinig glansrijke veldseizoen af met een afgetekende overwinning op Oranje Wit: 19-12. De Kogers namen op die manier met een goed resultaat afscheid van spelers Marjolijn Kroon, André Kuipers en Joan Vos.

Het duurde niet lang voordat de spelers van KZ doorhadden dat ze geen enkele tegenstand hoefden te verwachten van Oranje Wit. ,,We begonnen erg scherp en kwamen direct op ruime voorsprong. Vanaf dat moment was het allemaal wat minder scherp’’, constateerde trainer Maarten van Woerkom.

Hij zag dat de inzet van zijn spelers beter was dan een wedstrijd eerder, tegen PKC. ,,Ondanks dat er nu niks op het spel stond, was ik tevreden over de beleving, strijd en werklust van mijn spelers. Ze wilden het seizoen koste wat het kost mooi afsluiten.’’

Na de goede openingsfase volgde een kleine terugval. ,,De scherpte in de afronding was wat minder. We werden speels. Dat zorgde trouwens voor leuk korfbal. Ik heb een paar mooie combinaties gezien. Helaas hebben we maar negentien kansen omgezet in doelpunten.’’

Scores: Marjolijn Kroon 4, Emiel de Kruijff 3, Rick Voorneveld 3, André Kuipers 3, Esther Cordus 2, Joost Hofman, Naomi Zuidweg.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen