Meer controle met Google+

Ron Amesz

Mark Zuckerberg kreeg gelijk toen hij claimde dat Facebook het antwoord was op MySpace. Wie herinnert zich nog MySpace, behalve misschien de Arctic Monkeys die wereldberoemd werden door dat sociale netwerk? Als het aan Google ligt raakt Facebook binnenkort ook in de vergetelheid. In juli lanceerde de zoekmachinegigant zijn eigen sociale netwerk: Google+. Naar zeggen is dit nieuwe netwerk het antwoord op Facebook.

Op het eerste gezicht oogt Google+ als Facebook, maar dan met een Googlesausje. Je volgt mensen en hun berichten verschijnen in een tijdslijn. Je kunt reageren op de berichten of er een “plusone” aan geven, Google+’s versie van Facebook’s “like”. Maar Google+ biedt veel meer. Met als mooiste functie de mogelijkheid om je contacten in kringen in te delen. Je bepaalt zelf welke kringen je hebt, bijvoorbeeld vrienden of collega’s. Wanneer je een bericht op Google+ zet dan bepaal je welke van je kringen dit bericht mogen zien.

Ook is het heel makkelijk geworden om online met elkaar te praten in zogenaamde ’huddles’ en ’hangouts’. Een huddle is een groeps-chat waarbij je jouw kringen kan uitnodigen. Op die manier kunnen mensen uit jouw kringen elkaar leren kennen. Een hangout is een videochat waarbij je tien mensen kunt uitnodigen.

Bij Google+ heb je meer controle over wie jouw berichten te zien krijgt en is het veel eenvoudiger om met mensen in contact te komen. Is dit genoeg om Facebook te laten wankelen?

Renée van der NatZie: plus.google.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.