Grote uitslaande brand in flat Hoorn, twee bewoners naar ziekenhuis [video]

© DNP.nu

1 / 4
Saskia Knegtering
Hoorn

In een flat aan de Westfriesehof in Hoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote, uitslaande brand gewoed. Twee bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht na het inademen van rook.

In totaal werden vijf bewoners behandeld voor het inademen van rook. Twee van hen moesten dus mee met de ambulance.

Alle bewoners van de 28 appartementen zijn uit het complex gehaald. Dat waren er tussen de veertig en vijftig, aldus de Veiligheidsregio. De bewoners stonden buiten in pyjama en onder dekens, maar konden al snel worden opgevangen in een wijkcentrum in de buurt.

Rond vier uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De brand woedde vooral op de derde en vierde verdieping. Het complex bestaat uit totaal vier verdiepingen, met twee woonlagen. Een appartement beslaat twee verdiepingen.

De Veiligheidsregio adviseerde binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie af te zetten.

Er zal onderzoek worden gedaan naar de bouwkundige staat van het gebouw, laat de Veiligheidsregio weten. De woning is verwoest door de brand. Het is nog onduidelijk of alle bewoners van het complex kunnen terugkeren naar hun woningen. ,,Mochten mensen niet terug kunnen gaan, dan wordt gekeken naar langdurige opvang'', zei de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen