Lintjes op laatste zondag

Rob Bakker
Graft-De Rijp

Burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp heeft gisteravond tijdens het eindfeest in sporthal De Oosterven een koninklijke onderscheiding gekregen.

Oosterop was vanaf 1 februari 2000 burgemeester van Graft-De Rijp en sluit dat af nu het einde van het bestaan van de gemeente nadert.

Hoogtepunt in haar burgemeesterschap was de viering van de eerste koningsdag in De Rijp. Daarnaast zette zij zich bijzonder in voor de fusie met Schermer en Alkmaar. Zij was groot voorstander van de fusie maar was er op gespitst dat de belangen, de cultuur en de vitaliteit van Graft-De Rijp in de nieuwe gemeente gewaarborgd bleven.

Die inspanningen waren voor de koning aanleiding Oosterop te benoemen tot Ridder in de Orde van Nassau.

Karin Ossebaar-Schrader kreeg de erepenning van de gemeente Graft-De Rijp. Zij heeft zich de afgelopen jaren als vrijwilliger voor Graft-De Rijp laten kennen als een onvermoeibaar organisator van allerlei evenementen, zoals het Midwinterfeest, maar ook in commissies voor basisschool De Tweemaster en diverse werkzaamheden voor tennisvereniging L.T.V. De Rijp en de stichting Volksfeesten De Rijp.

Recent wapenfeit was haar betrokkenheid bij de organisatie van Koningsdag 2014, die boven haar betrokkenheid als ambtenaar van de gemeente Graft-De Rijp uitsteeg. Ook zette zij zich in voor de slotfeesten van dit weekend.

Met het toekennen van de erepenning geeft het college van b en w een blijk van waardering voor haar organisatorische talenten en tomeloze inzet als vrijwilliger voor vele organisaties en de gemeenschap van Graft-De Rijp.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.