Grof geweld in Hoornse groep

ALKMAAR

Vier Hoornse jongemannen hadden flink huisgehouden op station Hoorn, Koninginnedag 2009. Ze sloegen drie nietsvermoedende stadsgenoten het ziekenhuis in. Volgens eigen zeggen weet verdachte P. niets meer van wat er die dag is gebeurd.

Dat P. en zijn twee broers en met anderen wel een leuke Koninginnedag hebben gevierd in Amsterdam, dat wist hij nog wel. De andere verdachte was stadsgenoot V. Die hoorde bij het groepje, waarvan iemand op het perron van station Hoorn K.uit die stad zonder aanleiding tegen de vlakte sloeg. Daarna verplaatste de agressie zich naar de Burger King bij het station. In de hamburgerzaak wilde L.uit Hoorn zijn echtgenote beschermen tegen de agressie. Hij moest het ontgelden en werd bewusteloos geslagen.

Slachtoffer W.probeerde te matpartij te sussen en werd prompt ook onder handen genomen. Met als gevolg twee gebroken ribben, kneuzingen en een loshangend hoornvlies, dat nog steeds niet hersteld is. Hierdoor kan W. geen diepte meer zien en zijn autorijden en fietsen voor hem levensgevaarlijk geworden.

Alleen V.en P.stonden voor het gerecht. De jongste broer P. is eerder door de jeugdrechter veroordeeld, de andere broer is simpelweg niet komen opdagen. Alleen Hoornaar V.heeft een verklaring afgelegd over zijn aandeel. Bij de drie broers overheerst geheugenverlies.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen