Vernieuwde Volvo V70, XC70 en S80

© HSPublicity

Testrijden in de vernieuwde Volvo V70, XC70 en S80 is een bijzondere ervaring. Al is het alleen maar om de smartphone die aan de sleutelhanger van de auto’s bungelt en van de top-Volvo’s echte geheugensteuntjes maakt.

De populaire smartphone behoort niet tot de standaarduitrusting van de gefacelifte Volvo’s XC70, V70 en S80, maar in ‘onze versies’ wel. Op die manier kunnen we een applicatie van Volvo testen. Sta je bijvoorbeeld op de hoofdstedelijke Keizersgracht en staat je Volvo elders in Amsterdam, maar je hebt geen flauw idee meer waar, dan kun je via de applicatie je Volvo terugvinden - als die tenminste op minder dan een kilometer afstand staat. De applicatie is geschikt voor Volvo’s vanaf modeljaar 2012, waaronder de nu gefacelifte V70, XC70 en S80.

We stappen in de S80. Die is uitgerust met de opgewaardeerde D5-dieselmotor. De motor heeft er 7 kW bij gekregen en levert nu 158 kW. Het koppel bedraagt 440 Nm (was 420 Nm). Dit is ruim voldoende voor de zware S80. De Volvo S80 gaat er rap vandoor zodra we het gaspedaal diep intrappen. Ook bij lage toerentallen is de motor bij de les. Binnen blijft het aangenaam stil.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.