Grenzeloos genieten

© HSPublicity

Grenzeloos genieten kan prima in de Nederlands-Duitse grensstreek tussen de Achterhoek en het Münsterland rondom Bocholt in het zuiden en het Zuidoost-Drentse Coevorden en de Grafschaft Bentheim in het noorden.

De streek waar vroeger alleen smokkelaars, marskramers en andere avonturiers de grens tussen Nederland en Duitsland durfden over te steken, is nu een aantrekkelijk gebied waar actievelingen het beste van beide landen kunnen ontdekken. Een dagje of weekendje weg in de grensstreek is een ontdekkingstocht van kleine en grote verschillen. Op het gebied van cultuur en gebruiken, maar zeker ook op culinair gebied.

Tussen ’s-Heerenberg in de Achterhoek en Emlichheim in de Grafschaft Bentheim wijzen 28 TOP’s actieve vakantiegangers de weg. TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt, knooppunten waar veel aantrekkelijke vrijetijdsroutes beginnen.

Hoewel de meeste routes zijn bedoeld voor fietsers en wandelaars, is het ook mogelijk met een kano de grens over te steken, van TOP Rotering naar het Duitse Ellewick.

Op de nieuwe website Nonewww.grensbelevenis.nl staan tips voor een grenzeloos dagje uit.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.