Truus

Bo-Anne van Egmond

Gaat goed hoor, mevrouwtje Noordhollands Dagblad’’, roept Truus van den Berg, vermaard hardlooptrainster van SV Sportlust naar me. Ons groepje is net bezig aan de vierde vierhonderd meter en ik houd de geroutineerde loopsters aardig bij.

Het verbaast mij ook dat het zo goed gaat. Net als veel anderen ben ik ooit wel eens begonnen aan hardlopen, maar hing altijd na een aantal weken trainen, mijn hardloopschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen.

Geen zin meer, toch geen vooruitgang, slecht weer, te weinig tijd: altijd wel een ’goed’ excuus om er maar weer mee te stoppen. Tot ik in december, in het kielzog van mijn schoonfamilie, echt begon met hardlopen. Bij een club. Zodat er geen excuses meer mogelijk zijn.

Het werkt. En, hoewel gestaag; ik vorder. Ervaar zelfs plezier bij het lopen. Ga nu zelfs op een regenachtige zondag ’gewoon’ even een uurtje rennen.

Wie nou ook altijd excuusjes weet te vinden om niet te lopen, heeft vanaf volgende week trouwens een stok achter de deur. Sportlust houdt vanaf vrijdag 29 augustus een beginnerscursus. Doe mee en pik dat hardloopvirus op. Want hardlopen is niet saai, ellendig of vermoeiend. Als je het maar op de juiste manier doet. En wie weet krijg je straks ook complimentjes van ons Truus.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.