Vlieg naar Västerås

© HSPublicity

Goedkoop richting Zweden? Budgetvliegmaatschappij Ryanair biedt rechtstreekse vluchten aan naar het Zweedse Västerås, een plaats op ruim een uur rijden van Stockholm.

De vluchten vertrekken vanaf het vliegveld Weeze, net over de Duitse grens.

Toeristen kunnen vanuit Västerås meteen door naar de Zweedse hoofdstad, maar de omgeving van het stadje zelf heeft ook genoeg te bieden. Iets naar het noorden is bij de organisatie Nordic Discovery bijvoorbeeld een tocht te boeken door het gebied met de meeste elanden ter wereld. In het slechtste geval zijn tijdens zo’n ‘elk-safari’ een stuk of vijf elanden te spotten, maar met een beetje geluk komen er tientallen voorbij. In dit gebied leven ook veel bevers.

In de Black River-vallei leven behalve elanden en bevers ook dieren als wolven, lynxen en wilde zwijnen. De natuur doet denken aan Alaska, alleen veel dichterbij huis. De prachtige diersoorten zijn bovendien – onder de juiste begeleiding – van heel dichtbij te bekijken.

Ook richting Västerås? Kijk voor vluchten op www.ryanair.com. Meer informatie over de regio is te vinden op www.nordicdiscovery.se en www.bergslagen.se.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.