St. George geeft niet op

Jan Kueter
Andijk

St. George blijft Hauwert’65 in de nek hijgen als het gaat om de titelstrijd. De Spierdijkers geven nooit op. De titelstrijd niet, maar ook de wedstrijden niet. Tien minuten voor tijd kreeg het de gelijkmaker van Sporting Andijk te verwerken. Toch won de formatie van trainer Frank Knijn nog met 1-2.

,,Het was geen beste wedstrijd van ons, maar als je ook matige wedstrijden wint, dan kun je ver komen.” Met die opmerking slaat Knijn de spijker op zijn kop. Want het was niet goed wat de Spierdijkers in Andijk lieten zien. Verre van dat zelfs. Maar de punten zitten wel weer in de tas.

De hemel is strakblauw en belooft niets meer dan goeds. Maar dat valt voor het massaal opgekomen publiek toch even tegen. In de eerste helft gaat het nog wel. St. George is voetballend iets sterker, maar ook Sporting Andijk verschijnt zo nu en dan dreigend voor het vijandelijke doel. Heel Sporting Andijk claimt een strafschop na een overtreding van St. George-doelman Tim Groeneveld, maar arbiter Mahabali weigert deze toe te kennen. Ook Thom en Rick Schuitemaker alsmede aanvoerder Rob Schuitemaker zijn dichtbij.

Aan de andere kant spelen met name Dave Laan en Joost Feld menig aanval verkeerd uit. Zelfzuchtig zijn is niet goed, maar Dave Laan overdrijft met regelmaat het belang van overspelen. In kansrijke situatie speelt hij regelmatig af in plaats van zelf de trekker over te halen. Toch komen de Spierdijkers op 0-1 als Jorn Tool bij een hoekschop alert reageert. Pal voor rust doet hij dat weer. Heel Spierdijk juicht al, maar Sporting Andijk-sluitpost Peter Ligthart laat zien dat heel sporadisch onhoudbare ballen toch houdbaar zijn.

Onvriendelijkheid troef

De tweede helft is vooral vervelend. Mahabali doet wat hij kan, maar kan niet voorkomen dat hij zeven maal geel moet tonen. Buiten zijn waarnemingsgebied gebeurt er ook nog genoeg. Andijker Erwin van de Thiel is al ontsnapt aan rood als vervolgens Rick Schuitemaker veel te hard doorgaat op Groeneveld. Nic Laan haalt direct daarna revanche door Schuitemaker naar de grond te schoppen. Beide spelers ontsnappen aan rood, maar Groeneveld moet met een op het oog ernstige blessure aan zijn hand de strijd staken.

Als alle kruitdampen zijn opgetrokken blijkt dat St. George gewonnen heeft. Kris Burgers maakt tien minuten voor tijd nog wel gelijk, maar een benutte strafschop van Maarten van Leeuwen bezorgt St. George alsnog de zege. Want goed of niet goed, te fysiek of niet te fysiek, de Spierdijkers geven nooit op.

Mentale veerkracht

Knijn geeft toe zijn formatie wel eens beter te hebben zien spelen. ,,We brachten vandaag niet wat we kunnen. In de eerste helft hadden we het eigenlijk al moeten beslissen. De tweede helft was erg hard, maar daar had ik mijn spelers al voor gewaarschuwd. Ik baal alleen wel van die blessure van mijn keeper.”

St. George houdt de hoop op de titel in leven. Sporting Andijk lijkt minimaal veroordeeld tot de nacompetitie om zodoende het verblijf in de vierde klasse met minimaal een jaar te verlengen. Als de Andijkers zo spelen als in de eerste helft zal dat geen probleem zijn. Het gevaar blijft wel dat een enkeling nog wel eens zijn hoofd wil verliezen. En schorsingen komen nu wel erg slecht uit.

Sporting Andijk-St. George 1-2.

30. Pool 0-1, 80. Burgers 1-1, 86. M. van Leeuwen (pen) 1-2.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen