FC Castricum slaat in de slotfase toe

Tweede klasse A zaterdag

Op bezoek bij DVVA heeft FC Castricum een overwinning geboekt. Hoewel de bezoekers in de tweede helft op achterstand kwamen, gingen in de slotfase alsnog de drie punten mee naar huis: 2-3.

Castricum startte heel goed tegen DVVA, vond trainer Jamal Yahiaoui. ,,Hun defensie wordt niet vaak gepasseerd omdat ze heel hecht spelen. We hadden daarom een strijdplan bedacht waaruit kwam dat we veel vanuit de tweede lijn moesten schieten. Dit pakte eigenlijk meteen goed uit.” De oefenmeester doelde hiermee op de openingstreffer. Carlo Vrijburg kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot de bal van 35 meter in de kruising: 0-1.

Kort na de openingstreffer kreeg Elario Zweet een goede kans, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor rust werd DVVA eenmaal gevaarlijk, en de thuisploeg wist direct de 1-1 te fabriceren. Er leek nog niets aan de hand voor Castricum, maar nadat Daan Hamaker kort na de thee een kans niet benutte sloeg de thuisploeg wederom toe (2-1). Hierdoor namen de zorgen toch enigszins toe.

,,Ondanks dat we het deksel op de neus kregen bleven we gewoon voetballen. Door het afhaken van Carlo Vrijburg misten we wel wat power voorin, maar zijn vervanger Mathijs Mulder werkte heel hard.” Uiteindelijk kwam Castricum tien minuten voor tijd langszij. Op aangeven van Maarten van Duivenvoorde maakte Zweet gelijk. In de slotfase schoot Van Duivenvoorde zijn team uit een verre inworp van Joris Schekkerman naar de winst.

FC Castricum: Jansen, A. Raghosing, Van Soest, Zeilstra, Heling, Schekkerman, Hamaker, Settels, Van Duivenvoorde, Zweet en C. Vrijburg (Mulder).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen