Directie van AZ voert de druk op

alkmaar

De onzekerheid heeft nu lang genoeg geduurd: AZ wil volgende week duidelijkheid van de DSB-curatoren. Komt die er niet, dan is een vertrek van de directeuren Marcel Brands en Toon Gerbrands niet uitgesloten.

Op de nieuwjaarsreceptie bleek dat de clubleiding de druk op de curatoren probeert op te voeren. AZ is nu bijna drie maanden een club zonder voorzitter en zonder eigenaar en met meer vragen dan antwoorden. Dat moet maar eens afgelopen zijn, was woensdagavond de boodschap. Eind volgende week wil AZ weten hoe de toekomst eruit ziet, zeiden Brands (directeur voetbalzaken) en Gerbrands (directeur algemene zaken), zwaaiend met hun portefeuille. ,,Ik heb bepaalde verantwoordelijkheden. Dat is prima, maar dat gaat niet als ik alleen maar kan zeggen ‘ik weet nog niet hoe de club er aan het eind van het seizoen uit ziet''', aldus Brands in het Noordhollands Dagblad.

Brands sluit niet uit dat hij opstapt als de onzekerheid langer duurt. ,,Dat heb ik de curatoren ook gezegd. En dat is geen dreigement hoor, want de gesprekken zijn goed, we gaan netjes met elkaar om. Maar nogmaals: ik heb mijn verantwoordelijkheden. Ik moet een nieuwe trainer aanstellen, ik moet spelers kopen en verkopen, we moeten een shirtsponsor vinden. Dat gaat pas als je duidelijkheid hebt over de toekomst van de club.''

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen