Foresters blijft strijdlustig

Ton Rooseboom
Eerste klasse A

Elk punt is meegenomen in de poging aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. Zeker tegen een ploeg die het oog heeft laten vallen op de derde periodetitel. Dus zou het doelpuntloze gelijkspel van Foresters tegen VSV een goed resultaat genoemd mogen worden. Te meer omdat de thuisploeg de slotfase door twee rode kaarten met negen man moest zien te overleven.

In Heiloo was echter geen sprake van opluchting, wel van teleurstelling. Want Foresters had het gat met de concurrenten Quick Amersfoort en Zouaven - toevalligerwijs de komende opponenten - graag met drie punten teruggebracht. En daar waren ook voldoende mogelijkheden voor geweest, erkende trainer Rob Klanker. ,,Maar we hebben weer te veel kansen laten liggen. Zo gaat het al het hele seizoen’’, benadrukte de coach die in zijn laatste weken bij de club probeert de moed erin te houden.

Rekenkundig gezien hoeft Foresters dus nog niet te wanhopen. Met de duels tegen Quick, Zouaven, AFC’34 en Alphense Boys voor de boeg, kan de hekkensluiter licht aan het eind van de donkere tunnel zien. In het treffen tegen VSV gaf de ploeg uit Heiloo aan te willen vechten voor de kleine overlevingskans. Nick Kramer ging daarbij voorop in de strijd. Zelfs in de slotfase, toen de Velserbroekers dus twee spelers meer op het kunstgrasveld hadden staan, zocht de vrije verdediger waar mogelijk de aanval. Dat zorgde er in ieder geval voor dat VSV waakzaam moest blijven en niet blind aan het slotoffensief durfde te beginnen.

Ook voor deze twintigste competitieronde moest Klanker puzzelen om tot een volwaardig basiselftal te komen. De vleugelverdedigers Stan de Boer en Tim van Gelder meldden zich in de ziekenboeg, die met middenvelder Jesper Hut nog steeds een vaste klant heeft.

Ondanks de noodzakelijke aanpassingen kwam Foresters in de eerste helft amper in de problemen. Eenmaal verscheen VSV dreigend voor het doel van Jannes Biskanter, maar Donny Klok schoot de bal voorlangs. Victor Langenberg, de linkerspits van de thuisploeg, was dichter bij de openingstreffer. Na een half uur was hij uitgeweken naar de rechterflank, vanwaar hij de bal op de bovenkant van de lat schoot. Twintig minuten na rust stond Langenberg opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Juist op het moment dat Milo Blei klaar stond om hem te vervangen, liep hij op knullige wijze tegen zijn tweede gele kaart aan. Scheidsrechter Wassink had geen clementie en trok rood. ,,Kort ervoor had ik ’m al geroepen, maar hij liet doorspelen’’, reageerde Klanker gefrustreerd.

De arbiter, die wel erg veel kaarten trok, stuurde vijf minuten voor tijd ook Tommy Hoorn naar de kleedkamer. Hoorn tackelde Mitchell Bormans, die op de drempel van een vrije doortocht naar het doel stond.

Foresters leek met negen man in de slotfase dan toch te moeten capituleren, maar VSV speelde te gehaast en slordig om het voordeel daadwerkelijk uit te kunnen buiten.

Foresters - VSV 0-0. Rode kaart: 65. Victor Langenburg (2x geel), 84. Tommy Hoorn (beiden Foresters). Scheidsrechter: Wassink (Haarlem).

Toeschouwers: 200.

Foresters: Biskanter, Robbin Hoorn, Tommy Hoorn, Kramer, Nanne, Duindam, Haring, Leeuwenburgh, Groot (70. Blei), Koppes (Zwart), Langenburg.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen