Vreugde Foresters is van korte duur

Ton Rooseboom
Eerste klasse A

Het zit Foresters niet mee dit seizoen. De ploeg uit Heiloo speelt bij vlagen leuk voetbal, maar slaagt er niet in om weg te komen bij de staart van de ranglijst.

De verloren thuiswedstrijd tegen Hoogland - de nummer drie - was kenmerkend voor het teleurstellende verloop van de competitie. Foresters gaf de tegendoelpunten te gemakkelijk weg, knokte zich knap terug om op het einde opnieuw met lege handen te staan. ,,Het mag ons kennelijk niet lukken’’, verzuchtte aanvoerder Niels Haring na de 2-3 nederlaag. ,,Maar we moeten hoop blijven houden. Iedere wedstrijd voor onze kans gaan, dan zien we wel waar we uiteindelijk stranden.’’

De ploeg van scheidend trainer Rob Klanker - het bestuur hoopt binnen twee weken zijn opvolger bekend te maken - had rond de winterstop een korte opleving met vier overwinningen. Die leidden er toe dat Foresters aansluiting kreeg bij VSV en Quick Amersfoort, maar het sprongetje tot boven de degradatiestreep kan nog niet worden gemaakt.

Hoogland zou deze druiligere zondag bij winst in Heiloo de tweede periodetitel wegkapen voor de neus van AFC’34, dus lag het niet in de lijn der verwachtingen dat er iets te halen viel voor Foresters. De bezoekers uit de omgeving van Amersfoort waren op het door de regen gladde kunstgrasveld aan de Vennewatersweg zeker in de eerste helft de dominerende partij. Veel kansen leverde dat niet op. Toch kon Hoogland met een voorsprong de warmte van de kleedkamer opzoeken toen op slag van rust Martijn Koelewijn opeens vrije doortocht door de Heiloose defensie kreeg en doelman Jannes Biskanter met een geplaatst schot het nakijken gaf, 0-1.

Dat tikje kreeg kort na de hervatting een vervolg. Hoogland-middenvelder Stijn Mossink geloofde als enige dat een diepe bal op rechts nog te halen was en gaf tot ontzetting van Foresters een voorzet, die door spits Oskar van Logtestijn bij de eerste paal werd binnen geprikt.

Met de 0-2 voorsprong op zak dacht Hoogland dat de buit al binnen was, maar verkeek zich op de veerkracht van Foresters. De thuisploeg wenste niet te capituleren. Nick Kramer verliet zijn positie in de verdediging en meldde zich aan de frontlinie. Halverwege de tweede helft werd clubtopscorer Barry Koppes vrij gespeeld bij de tweede paal en met z’n achtste competitietreffer kon hij voor de aansluiting zorgen, 1-2.

De vechtlust leverde vier minuten voor tijd de gelijkmaker op. De vreugde was echter van korte duur. Twee minuten later nam Stijn Mossink de bal na een afgeslagen hoekschop vol op de wreef en bezorgde Foresters de zoveelste kater.

Foresters - Hoogland 2-3 (0-1). 44. Martijn Koelewijn 0-1, 48. Oskar van Logtestijn 0-2, 64. Barry Koppes 1-2, 86. Niels Haring 2-2, 88. Stijn Mossink 2-3.

Scheidsrechter: Koene. Toeschouwers: 150.

Foresters: Biskanter, De Boer, Tommy Hoorn, Kramer, Van Gelder, Duindam, Robbin Hoorn, Haring, Groot (66. Blei), Koppes en Zwart.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.