Dekker grijpt dubbel met West-Frisia in finaleweekend

De formatie van West-Frisia.

Ureterp

Voor Sjors Dekker was het zondag in het finaleweekend van de landelijke Clubcompetitie dubbel feest. Niet alleen sloot de Andijker in het Friese Ureterp de prestigieuze tweedaagse af met eindwinst, hij maakte ook nog eens deel uit van de West-Frisia-formatie die het ploegenklassement op zijn naam schreef.

De 23-jarige Dekker reed een ijzersterk weekend. Zaterdag maakte hij al direct deel uit van het kwartet dat vijftig kilometer lang uit de greep van het achtervolgende peloton bleef. Zijn derde stek werd in de ochtendetappe van zondag verzilverd. Met dank aan zijn ploegmaten. In de korte ploegentijdrit van twaalf kilometer eindigde West-Frisia met Dekker, Dorus de Rijk, Tim Groot, Joury Ottenbros, Robbert-Jan Mol en Tino Haakman als derde. De geelblauwen gaven slechts zes tellen toe op de Brabantse Jonge Renner en twee seconden op het Amsterdamse WPGA. Het leverde Dekker de leiding in de tussenstand op.

In de afsluitende rit van honderd kilometer koos de Andijker voor een opvallende strijdwijze. In plaats van zijn voorsprong te verdedigen, koos hij voor de aanval. Ook Zaankanter Jelmer Asjes maakte deel uit van het viertal dat een kleine minuut voorsprong pakte. De tweede stek achter Asjes was voor de West-Fries genoeg voor de eindwinst.

Met winst in het slotweekend maakte West-Frisia een enorme sprong in de stand van de Clubcompetitie. Plaats negen werd ingeruild voor plaats vier, waarmee de formatie ook volgend jaar is verzekerd van een felbegeerde startplaats in de Topcompetitie.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen