Ravage na brand Obdam

Foto Coen van de Luytgaarden

Foto Coen van de Luytgaarden

Foto Coen van de Luytgaarden

Foto Coen van de Luytgaarden

1 / 4
Eric Molenaar
Obdam

De ochtend na de grote brand die vannacht aan de Duinweid in Obdam een bedrijfsverzamelgebouw in de as legde resteert niet veel meer dan grote hopen verwrongen staal.

Onder meer is een oldtimer verloren gegaan die in een van de schuren stond.Het gaat  om hetzelfde pand als waar in juni een hennepplantage met honderd planten werd ontmanteld, bevestigt politiewoordvoerder Léon Veldt.

Donderdagochtend hangen de spanten  als slappe spaghettidraden over elkaar hangen. Tegen deze vlammenzee was niets bestand en dat had de toegesnelde brandweer al snel in de gaten, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregion Noord-Holland. ,,Toen de eerste voertuigen kort na de melding van twee uur arriveerden, zagen ze al snel dat er geen redden meer aan was. Toen hebben ze de woning ernaast natgespoten en de loods gecontroleerd uit laten branden.’’

Dat was de enige optie en levert de ochtend erna een bizar resultaat op. Van een smeulende hoop met puin, midden in een weiland, die vanaf de weg een toeristische trekpleister vormt. Want het ramptoerisme tiert welig. Vanuit het dorp arriveert de ene Obdammer na de andere. ,,Enige tijd geleden is hier ook een hennepkwekerij gevonden’’, weet een oudere Obdammer.

,,Sporen van brandstichting zijn er niet gevonden’’, zegt politiewoordvoerder Léon Veldt. Ondernemer Jef Kuipers is alles kwijt: ,,Ik heb hier auto’s binnen staan, waaronder die klassieke Mercedes. Die was bijna hersteld, maar daar komt niets meer van terecht. Ook mijn gereedschap is verloren.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen