Spetterende koppelkoers als afsluiting omniumreeks

Alkmaar

Met een spetterende koppelkoers, gewonnen door Michael Vingerling en Melvin van Zijl, kwam een slot aan een reeks van negen dinsdagavondwedstrijden.

Op de wielerbaan van het Sportpaleis Alkmaar groeide deze reeks weer uit tot een wekelijks sterker wordende wedstrijd. In totaal verschenen ruim zeventig renners een of meerdere keren aan de start. Het slotomnium kwam ook op naam van Vingerling en van Zijl.

Dit duo troefde in de slotkoers Ramon Sinkeldam met Mitchell Huenders na spannende strijd af. Tusveld en Van der Hoorn eindigden derde, maar moesten in de totaalrangschikking Nick Stopler en Jesper Asselman voor zich dulden.

Over de negen wedstrijden was door oud-gangmaker Levien Mechielsen een individueel klassement bijgehouden aan de hand van de in negen wedstrijden geleverde prestaties. De jeugdige Yentl Ruijmgaard, die alle avonden present was en telkens goed scoorde, werd totaalwinnaar. Voor twee WV Noord-Holland-renners Botman en Bankras, die nogal verrast hun prijs in ontvangst mochten. Zij stonden voor de laatste wedstrijd in vrijwel kansloze positie maar door het ontbreken van de zieke Jorn Buning, Jeff Vermeulen en Ruijmgaards vaste partner Mel van der Veekens schoven zij op naar twee en drie.

Organisator Wim Botman kreeg een meer dan verdiend applaus toen hij de zilveren medaille kreeg omgehangen. Stijn Bankras onderstreepte zijn mogelijkheden door de derde plaats te behalen.

Volgende week dinsdag volgt nog de Grote Prijs Ted Rood, een soort op zichzelf staande finale van de reeks van negen, aanvang 19.30 uur. Naast de vaste onderdelen zij er dan drie sterk bezette dernykoersen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.