Blijdschap en chagrijn dicht bij elkaar voor Schouten en Nieman

Assen

De West-Friese autocoureurs Bas Schouten en Rob Nieman kenden een raceweekend met twee gezichten. Op het circuit van Assen wonnen beide mannen een race, maar kregen zij ook te maken met pech.

In de eerste race in de GT Divisie van de Supercar Challenge liet Schouten zien tot welke mooie dingen hij in staat is. ,,Wegens een tijdstraf van dertig seconden kwam ik op de vijfde plaats te liggen. Toch heb ik mij door het hele veld terug weten te knokken naar de eerste plek en de wedstrijd uiteindelijk ook gewonnen. Het was een geweldige race.”

Waar de blijdschap na het eerste optreden van de coureur uit Blokker nog enorm was, viel er na race twee weinig meer te juichen. Technische problemen maakten dat Schouten de wedstrijd moest staken.

Schitterend evenement

In de Sport Divisie lagen blijdschap en chagrijn ook dicht bij elkaar. Net zoals Schouten wist ook Rob Nieman uit Twisk zijn eerste wedstrijd te winnen. ,,En dat op een schitterend evenement met 100.000 toeschouwers! We hebben alles uit de auto, bandjes en de coureur moeten persen, maar het is gelukt. Het scheelde respectievelijk 0,5 en 0,7 seconden met de nummers een en twee.”

Geen safety car

,,In race twee begon alles nog goed. Ik startte, net zoals in de eerste wedstrijd, vanaf plek twee en de auto deed het weer fantastisch. Jammer genoeg werd ik niet veel later van de baan getikt door een Belgische coureur. Ik belandde in de grindbak en dat kostte mij een ronde. We zijn evengoed blijven rijden met de hoop op een safety car. Hierdoor zou je weer kunnen aansluiten. Die kwam er alleen niet en dus eindigde ik als zevende.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen