Boek over voetreis Koedijk-Santiago de Compostella

Wim Smit en Harm Draisma lopen voor 4feetforict naar Santiago de Compostela. Op de foto Wim (links) en Harm tijdens etappe 95 naar Calvor. Archieffoto

Wim Smit en Harm Draisma lopen voor 4feetforict naar Santiago de Compostela. Op de foto Wim (links) en Harm tijdens etappe 95 naar Calvor. Archieffoto

Ron Amesz

Harm Draisma en Wim Smit uit Koedijk hebben hun grote wandelavontuur naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje te boek gesteld. Het eerste exemplaar van 'Koedijk-Santiago in 8 miljoen stappen' wordt zaterdag uitgereikt aan wethouder Peter de Baat.

Harm en Wim legden de 2700 kilometer lange pelgrimstocht afgelopen voorjaar af en deden daar onder meer in de Alkmaarsche Courant en op deze website verslag van. De Koedijkers droegen hun voetreis op aan het goede doel waarvoor zij zich al eerder hadden ingezet: de Stichting Michael Wings.

De stichting is vernoemd naar Michael Kenniphaas, die in 2005 op 18-jarige leeftijd aan kanker overleed. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis begon Michael een actie om mensen die langdurig opgenomen zijn, te voorzien van laptops. Zij kunnen zo gemakkelijker contact houden met de 'buitenwereld'.

Inmiddels is een lange rij van ziekenhuisafdelingen in het land van laptops voorzien. Aan die lijst werd vorig week weer een nieuwe naam toegevoegd: revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. Eind oktober is weer het jaarlijkse benefietconcert voor Micheal Wings in De Rietschoot.

Tal van Nederlandse artiesten verlenen daaraan hun medewerking: rapper Ryda, zanger Blinde Ed, Rene Bishop, Crescendo, Volendam Alive, Sasja Brouwers en de dj's Jake Tarry en Jesse Mak.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.