’Hotel Spaander weigert sociaal plan’

’Hotel Spaander weigert sociaal plan’. Foto: ANP

Redacteur Waterland
Volendam

FNV Horeca is faliekant tegen de collectieve ontslagaanvraag voor 60 medewerkers van Hotel Spaander in Volendam. ,,Er is helemaal geen geldende reden om mensen te ontslaan’’, zegt districtsbestuurder Milen van Boldrik.

De vakbond neemt daarmee nadrukkelijk afstand van de visie van Albert Schilder van grootste aandeelhouder Hein Schilder Groep (HSG), dat FNV Horeca zou willen meewerken. Hotel Spaander heeft bij het UWV collectief ontslag aangevraagd van alle medewerkers per 31 december. Behalve bedrijfsbeëindiging kan dat haast alleen nog op economische gronden.

Schilder bevestigt weliswaar dat Spaander minder florissant draait dan tevoren, maar dat geen sprake is van een (dreigend) faillissement. Schilder wil de huidige vennootschap ontbinden en de medewerkers ontslaan. ,,Het is onze intentie om ze per 1 januari weer in dienst te nemen’’, houdt Schilder een slag om de arm.

Van Boldrik: ,,Er is geen enkele reden om mensen te ontslaan. Het hotel draait gewoon door en valt ook niet om. Spaander heeft wél een managementprobleem. Dat mag je niet afwentelen op de medewerkers. Schilder weigert om een sociaal plan af te spreken.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.