'Den Helder is aansprakelijk voor schade Meerwerf'

Hedzer Faber
Den Helder

Het interim-bestuur van onderwijskoepel Meerwerf heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor schade die ontstaat, omdat de gemeenteraad de jaarrekening van Meerwerf niet op tijd heeft goedgekeurd.

Het bestuur heeft vóór 1 juni de jaarrekening 2013 en het bestuurlijk jaarverslag bij de gemeente ter goedkeuring ingediend.

Afgelopen maandag is de gemeenteraad gevraagd de jaarrekening goed te keuren. Omdat het nog niet in de betreffende commissie was behandeld, is de behandeling verschoven naar eind augustus. Omdat de jaarrekening nog niet is goedgekeurd, heeft de gemeenteraad het interim-bestuur van Meerwerf toestemming gegeven om tot 1 september uitgaven te blijven doen. Anders komt de instelling in problemen.

Maar problemen kan Meerwerf alsnog krijgen. De financiële verantwoording aan het ministerie van onderwijs had vóór 1 juli ingediend moeten zijn. Omdat de gemeenteraad de jaarrekening niet heeft goedgekeurd, kan dat dus niet.

Het ministerie van onderwijs kan Meerwerf een sanctie opleggen. Als dat gebeurt, mag de koepel van openbare basisscholen daar niet de dupe van worden, zegt het interim-bestuur in een brief aan burgemeester en wethouders. Daarom is de gemeente op voorhand aansprakelijk gesteld voor eventuele schade.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.