Bas Habets uitblinker ROC Kop van Noord-Holland

Bas Habets met ROC-bestuursvoorzitter De Wit. Foto ROC

DEN HELDER

Bas Habets is verkozen tot mbo-uitblinker 2011 van het ROC Kop van Noord-Holland. De 21-jarige cursist Sport en bewegen uit Breezand is een fanatiek sporter en zet zijn talenten onder meer in voor goede doelen. Momenteel zet hij zich in voor het project Duchenne Heroes.

Met dit project wordt geld ingezameld om onderzoek mogelijk te maken naar de spierziekte Duchenne. Om de benodigde sponsorgelden binnen te halen fietst Bas in september op de mountainbike in 7 dagen tijd 700 kilometer door 4 landen: België, Duitsland, Luxemburg en Nederland.

Twee jaar geleden zwom Bas voor een ander goed doel, Todos, van Den Helder naar Texel. Todos zet onder meer sportprojecten op voor kinderen in ontwikkelingslanden. Met de oversteek haalde Bas ruim 1600 euro op. Maatschappelijke betrokkenheid, doorzettingsvermogen en een tomeloze inzet hebben Bas volgens het ROC nu de titel van uitblinker van het jaar opgeleverd. Hij wordt ook geroemd om zijn vakmanschap, creativiteit en doelgerichtheid. Volgens Aad de Wit, voorzitter college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland zijn er maar weinig jongeren die zo geëngageerd zijn en zich inzetten voor goede doelen als Bas. “Bas combineert de opleiding en zijn talenten voor deze goede doelen en dat vind ik fantastisch.''

Voor Bas barst nu de strijd los om tot landelijke uitblinker verkozen te worden. In totaal strijden er vijftig uitblinkers om de titel. Vanaf 1 juli kan iedereen via de website www.ditismbo.nl stemmen op Bas. Tijdens het landelijke uitblinkersgala op 4 oktober wordt de nationale uitblinker bekend gemaakt. Het ROC Kop van Noord-Holland doet voor de zevende keer mee aan deze landelijke verkiezing.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.