Vertraging voor fietstunnel Keern Hoorn

Jaap Stiemer
Hoorn

De aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel op de kruising Keern-Provincialeweg loopt vertraging op. Volgens het college komt dat doordat het een complex onderwerp is.

In december zou er al een voorstel liggen aan de raad, voor het uittrekken van geld om de aanleg van de fietstunnel voor te bereiden. Toen kwam het college er al achter dat dit voorstel nog vragen opriep en dus niet aan de raad kon worden voorgelegd.

In een brief aan de gemeenteraad laat het college nu weten dat het project ’een groot aantal activiteiten’ omvat en het zo complex is dat er meer tijd voor nodig is om met een goed voorstel te komen.

Hoeveel vertraging hierdoor ontstaat, wordt uit de brief niet duidelijk. Wethouder Samir Bashara laat weten dat hij verwacht dat het college nog deze maand met een voorstel komt, dat in april in de gemeenteraad behandeld kan worden. Maar helemaal zeker is dit nog niet.

In de brief aan de raad stelt het college dat er nog een aantal zaken is dat mogelijk kan worden meegenomen in het voorstel dat er aan komt. Zo wordt binnenkort meer duidelijk over de zogeheten corridorstudie Hoorn-Amsterdam. Deze studie gaat over het verbeteren van de bereikbaarheid van het gebied boven Amsterdam. Ook is onderzoek gedaan naar de doorstroming van verkeer op de Provincialeweg.

,,De resultaten van deze studies willen wij dan ook graag meenemen in de verdere afwegingen en besluitvorming.’’ Met het daadwerkelijk aanleggen van de nieuwe ontsluiting van het stationsgebied ter hoogte van de Maelseonstraat wordt naar verwachting eind dit jaar gestart, waarna de weg in het eerste kwartaal van 2017 klaar is.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen