Leden criminele motorclub opgepakt voor diefstal

Medewerker Internet
Heerhugowaard

Twee leden van een criminele motorclub zijn zondag opgepakt voor het stelen van de sleutels van een graafmachine in Heerhugowaard. Ook twee anderen zijn aangehouden, meldt de politie.

Een bewoner zag dat een groep mannen op de James Wattstraat in Heerhugowaard de sleutels van een graafmachine weghaalden. Zij gingen er in een voertuig vandoor. Agenten troffen in de omgeving het voertuig met daarin de verdachten, een 21-jarige man uit Obdam, een 26-jarige man uit Hensbroek, een 21-jarige man uit Wervershoof en een 21-jarige man uit Opmeer, aan. De mannen uit Wervershoof en Opmeer zijn lid van de motorbende.

De verdachten bleken verschillende sleutelbossen bij zich te hebben. Onderzocht wordt nog of daar ook de sleutels van de graafmachine bij zitten. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit voor politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Van de bij de politie bekende leden van beruchte motorclubs als Satudarah, Hells Angels en No Surrender heeft tachtig procent een strafblad. Bijna dertig procent is veelpleger. In veel gevallen zijn de leden betrokken bij of veroordeeld voor misdrijven als drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen