Overleven in Auschwitz

In het boek ‘Landschappen van de metropool van de dood – Over de grenzen van herinnering en verbeeldingskracht’ vertelt Otto Dov Kulka zijn persoonlijke verhaal over zijn herinneringen aan de gruwelen van het concentratiekamp en zijn vertwijfeling over de werking van het geheugen en de rol van de verbeeldingskracht.

Als joodse jongen wordt Kulka eerst naar het getto van Theresienstadt en vervolgens naar Auschwitz gedeporteerd. Als een van de weinigen overleeft hij het. Na de oorlog emigreert hij naar Israël, waar hij in de jaren zestig toetreedt tot de staf van het departement Geschiedenis van het Joodse Volk aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Hij groeit uit tot een internationaal gerenommeerd historicus op het gebied van het nazisme en de Holocaust, waarbij hij altijd een zo groot mogelijke onpartijdigheid en objectiviteit betracht en zichzelf nooit toestaat zijn persoonlijke verhaal onderdeel te laten worden van zijn onderzoek. Hij wordt echter voortdurend geplaagd door herinneringen en beelden uit het verleden. Hij besluit zijn verhaal op te schrijven.

‘Landschappen van de metropool van de dood - Over de grenzen van herinnering en verbeeldingskracht’, geschreven door Otto Dov Kulka, is een uitgave van Spectrum en kost 19,99 euro (ISBN 978-90-00315-32-1). (credit Spectrum)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.