Brand boven pizzeria Tarantella in Wormerveer

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

1 / 8
Monique Bankras
Wormerveer

Boven het Italiaans restaurant Tarantella aan de Wandelweg in Wormerveer woedde maandagmorgen om zes uur een flinke brand. Het gaat om de eerste verdieping, die gehuurd wordt door een zorginstelling. Er wonen jongeren die worden begeleid richting zelfstandig wonen.

Hoe de brand kon ontstaan, is op dit moment onbekend. De politie heeft de plek afgezet en onderzoekt de uitgebrande verdieping. De jongeren konden via een trap aan de achterkant van het dak het pand verlaten. Buren en omwonenden waarschuwden de hulpdiensten.

Woordvoerder van Tarantella, Louis Schaft, vertelt dat de brandweer er snel bij was en de brand in een half uur tijd bluste. Er zijn volgens de Veiligheidsregio geen gevaarlijke stoffen - zoals asbest - vrijgekomen. Vier mensen werden nagekeken door ambulancepersoneel. Een kat kon worden gered. Het dier is opgevangen door de dierenambulance.

Elektra

Het restaurant gebruikt de benedenverdieping van het restaurant als kantoor en opslag. Schaft vertelt dat het er naar brand ruikt en dat de elektra er af ligt. De Italiaan verwacht het elektriciteitsprobleem in de loop van de dag op te lossen.

Het restaurantgedeelte zit in het naastgelegen pand. Volgens de woordvoerder is daar niets van de brand te merken. Mensen kunnen maandagavond daar dan ook gewoon terecht om te eten. Om daar het publiek extra op te attenderen, hangt de eigenaar een spandoek op.

Verkeerschaos

Het verkeer op de Wandelweg werd maandagmorgen omgeleid. Brandweerauto’s stonden op de Wandelweg en sloten de doorgaande route af. Dat leidde tot een onoverzichtelijke verkeerssituatie in de ochtendspits, omdat automobilisten op de weg keerden om hun route te vervolgen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.