Wordt het voor FC Volendam een weerzien met De Graafschap of een ruw einde?

Volendam

Eindigt het seizoen voor FC Volendam vrijdagavond met een doffe dreun of krijgt het elftal de kans om revanche te nemen op De Graafschap, dat de oranjehemden vorig seizoen de weg naar de eredivisie versperde?

Er valt eigenlijk helemaal niets te zeggen over de afloop van het nacompetitietweeluik tegen MVV Maastricht. Vanuit Limburg nam Volendam maandag een 2-1 nederlaag mee. Precies zo’n uitslag, waarmee je alle kanten op kunt. Maak je een goal en houd je verder de boel dicht, dan ben je door (op basis van de ’Europacuptelling qua goals in uitwedstrijden).

Aan de andere kant, je begint met een achterstand die je eerst maar eens moet zien goed te maken. Eén ding is zeker: alleen bij een 2-1 overwinning van Volendam zal er een verlenging volgen, met eventueel daarna strafschoppen.

Volendam-coach Robert Molenaar noemde het verlies in Limburg ’een nederlaag met perspectief’. Zijn ploeg was de betere, kwam verdiend in de slotfase langszij, maar moest alsnog de azijnzure - en wellicht ook peperdure - 2-1 slikken. Zoals gezegd, als Volendam zich ontdoet van MVV, dan wacht De Graafschap (eerst thuis en dan uit), dat vecht voor lijfsbehoud in de eredivisie.

Het treffen in het Kras Stadion begint vrijdagavond pas om 20.45 uur. De scheidsrechter is een gelouterde eredivisieman, namelijk Bas Nijhuis.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen