Audi Q3: kleine Q5

© HSPublicity

De nieuwe Audi Q3 is een geduchte concurrent voor BMW’s X3. De Audi Q3 is in alle opzichten herkenbaar als een Audi. En de coupéachtige daklijn onderstreept zijn sportieve karakter.

De Cw-waarde van de nieuwe Audi Q3 bedraagt een voor dit segment lage 0,32.

De Audi Q3 is opgebouwd uit een lichtgewichtconstructie. Mede daardoor weegt de basisuitvoering van de Audi Q3 nog geen 1.500 kg. Onder meer de motorkap en de achterklep zijn vervaardigd van aluminium.

Vooralsnog is de nieuwe Audi Q3 leverbaar met keus uit drie direct ingespoten turbomotoren. Hij is uitgevoerd met een start-stopsysteem en ‘regeneratieve’ remmen, die energie terugwinnen tijdens remmen. De 2.0 TFSI met 125 kW vermogen vormt de basis van het benzinegamma. Deze motor wordt standaard geleverd in combinatie met voorwielaandrijving. De 155 kW sterke 2.0 TFSI is er uitsluitend in combinatie met vierwielaandrijving, net als de 2.0 TDI met 130 kW. De 4WD-versies zijn standaard uitgerust met een zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De levering in Nederland start naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar. Prijzen zijn nog onbekend.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.