HZV vindt antwoord op Vios

Heiloo

HZV het Vennewater hield tegen nieuwkomer Vios’79 de punten in eigen huis. De Heilooërs hadden het voor rust erg moeilijk met de bezoekers, maar vonden in de tweede helft een antwoord op de Warmenhuizer tactiek.

,,Want voor rust hadden we helemaal geen oplossing voor hun goed opgestelde verdedigingslinie”, had HZV-coach Ronny Backer gezien. De bezoekers waren in de eerste plaats gekomen om niet te verliezen en probeerde met lange ballen gevaar te stichten. ,,En daarmee waren zij gevaarlijker dan wij met ons spel.” Bob Tesselaar en Frank van den Berg scoorden voor de bezoekers. Na rust volgde een meer open wedstrijd met kansen voor beide doelen. HZV wist in deze fase het net voor het eerst soepel te vinden en combineerde zo nog betrekkelijk eenvoudig naar de winst. Sven de Zeeuw (2), Bram de Boer (2), Max Jongerius en Ozair Dahi scoorden voor de thuisploeg. Vios wist via Ber Meulemans na rust nog iets terug te doen. Al kon het HZV nooit verontrusten.

,,De tweede helft was van onze kant gewoon slecht”, baalde de Warmenhuizer coach Niek Schipper. ,,Het lijkt wel alsof wij er eenmaal op achterstand niet meer in geloven. Dan komt er een gelatenheid naar boven die me teleurstelt’’, besloot Schipper.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen