Bewijs moord Indigostraat ’boterzacht'

Redacteur Zaanstreek
zaandam

Boterzacht en niet representatief, zei advocaat Cathalijn Maat. Het uitpeilen van de telefoons van de verdachten bewijst volgens haar helemaal niets.

Dit in tegenstelling tot openbaar ministerie (OM), die door de telefoongegevens juist de overtuiging kreeg, dat Vernon D. (41) samen met Jorge L.(40) op 14 februari 2010 in Zaandam Oktay Ay hebben doodgeschoten. De liquidatie van de man, die L’s familie zou afpersen, zou net zo goed door een ander kunnen zijn uitgevoerd, betoogde L’s raadsman Hans de Visser. De vermoorde Zaandammer was niet bepaald geliefd in het Zaanse criminele circuit, hadden de advocaten de Haarlemse rechtbank al eerder laten weten.

,,Er zijn veel potentiële daders met een motief is tijdens het onderzoek gebleken. Veel mensen wilden het slachtoffer wel wat aandoen’’, zei Maat dinsdagmorgen, die net als De Visser voor vrijspraak pleitte. ,,Er is geen enkel direct of technisch bewijs’’, aldus De Visser. Het maandag door officier van justitie Anne Peters geschetste scenario houdt ook geen stand, betoogde Maat. Zij stelde, gesteund door deskundigen van provider Vodafone, dat aan de telefoongegevens helemaal niet was af te lezen hoe de zondagavond van Vernon D., toen Ay werd vermoord, er uit zag.Over de wirwar van leugens, halve waarheden, bewuste verdachtmakingen, onbetrouwbare getuigen, zoals beide advocaten de inhoud van het strafdossier omschreven, moet de rechtbank zich uiterlijk vrijdag 6 april uitspreken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.