Bewoners Darwinstraat zijn parkeeroverlast beu

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Omwonenden van de Darwinstraat in de Purmerendse wijk Weidevenne hebben geen problemen met de bouw van een nieuw appartementencomplex in hun straat.

Wel dringen ze aan op maatregelen om parkeeroverlast te beperken. Dat blijkt uit de reacties die bij de gemeente zijn binnengekomen na de presentatie van de plannen. De gemeente had twee opties voor de ontwikkeling: een appartementencomplex van 60 woningen met daaronder ruimte voor jongerencentrum Columbuzz en het wijkplein, of een gebouw met veertig appartementen. Columbuzz en het wijkplein krijgen dan een definitief onderkomen op hun huidige locatie.

De voorkeur van het college gaat uit naar die tweede optie. En ook een meerderheid van de omwonenden is die mening toegedaan, bleek tijdens een presentatie van die plannen. Vooral omdat dat de parkeerdruk van twintig woningen scheelt, maakt wethouder Hans Krieger de balans op in een memo aan de commissie van stedelijke ontwikkeling en beheer. Parkeren in het gebied wordt namelijk nu al ervaren als een groot probleem, en dat zal na de bouw van het appartementencomplex alleen maar erger worden, vrezen de omwonenden. Ze stellen last te hebben van forensen, langparkeerders en van bezoekers van winkelcentrum Weidevenne die hun auto in de wijk parkeren.

Ook de vereniging van eigenaren van appartementencomplex Capitool I aan de Darwinstraat heeft een voorkeur voor een complex met veertig appartementen, vooral vanwege de parkeerdruk. Een hek tussen straat en winkelcentrum zou een oplossing zijn, denkt de VvE.

Volgens Krieger wordt na realisatie van de woningen en de nieuwbouw van Columbuzz de verkeerssituatie aangepast. Verwacht wordt dat (mogelijk met aanvullende maatregelen) de parkeerdruk in het gebied gunstiger zal worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.