The Doors *

Ron Amesz

Live in Vancouver 1970 (Rhino/Warner)Zo goed als het dubbelalbum *Absolutely live* (1970) is deze dubbel-cd niet. En dat is nog zacht uitgedrukt. Want die is zelfs geen aardige aanvulling op de diverse al eerder postuum verschenen live-platen van deze legendarische Amerikaanse band. Hooguit alleen door het gastoptreden van bluesgrootheid Albert King.

Die speelt gitaar op onder meer *Little red rooster* (Willie Dixon) en *Rock me* (Muddy Waters). De hoofdrol is uiteraard voor zanger Jim Morrison, die een jaar later zou overlijden.

Het concert is integraal op cd gegooid. Met als gevolg dat negen van de 22 *nummers* bestaan uit *Tuning* (instrumenten stemmen) of *Jim talks* (praatjes tussendoor). Toegevoegde waarde heeft dit allemaal niet. Tel daarbij op dat de geluidskwaliteit matig is, dat de songs vaker en beter live zijn verschenen en de conclusie zal dan moeten zijn dat dit een volkomen overbodig product is. Ondanks de aanwezigheid van de klassiekers *When the music*s over* (14 minuten), *Light my fire* (18 minuten) en *The end* (18 minuten).

Fred Hoogendoorn

Website: www.thedoors.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.