Wandel4daagse gaat weer dwars door monumenten

Wandelaars in de Grote Kerk vorig jaar. Eigen foto

Wandelaars in de Grote Kerk vorig jaar. Eigen foto

1 / 2
Ron Amesz

De deelnemers aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat dit jaar opnieuw letterlijk door monumenten en andere gebouwen. ,,Het zorgt voor extra beleving tijdens de routes over 8,5, 15, 20, 25 en 40 kilometer'', aldus organisator Le Champion.

De deelnemers starten op de eerste dag met een ronde over de ijsbaan van Sportcentrum De Meent. Op weg naar het strand van Egmond aan Zee loopt de route vervolgens door Hotel Zuiderduin. Eén van de hoogtepunten op de tweede dag is de stempelpost bij Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Alle wandelaars gaan dwars door het historische veilinggebouw.

De route op de derde dag gaat van start in het Afas Stadion. De deelnemers wandelen daadwerkelijk dóór het stadion om bij terugkomst hier ook weer te finishen. De wandelaars die de twintig en veertig kilometer route lopen, komen die dag ook nog via het Monnikenpad bij de Abdij van Egmond. Hier kan een kijkje worden genomen in de Abdijkerk en de winkel. De wandelaars die 25 kilometer lopen, doen Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo aan.

De laatste dag is zaterdag 21 juni. Via de Stadswallen, het Ritsevoort en door de Grote Kerk wandelen de deelnemers dóór het Waaggebouw, om vervolgens te finishen op het Waagplein.

Inschrijven tot 1 juni via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.