Grote belangstelling voor containerwoningen in Waterland

Redacteur Waterland
Monnickendam

Wonen in containers lijkt nu al een succes te zijn in de gemeente Waterland. Op de enquête die de gemeente deze week via de website is gestart, zijn in enkele dagen tijd bijna 200 reacties gekomen.

Wonen in een omgebouwde zeecontainer voor nog geen vijfhonderd euro huur per maand. Met sanitair, verwarming en internetaansluiting. In Amsterdam al jaren een succes voor studentenhuisvesting, dus waarom niet ook in de gemeente Waterland. Op bouwlocaties die door de crisis voorlopig braak blijven. Dat bedacht PvdA-raadslid Brigitte Buis.

Woensdag viel bij 1600 Waterlanders van 18 tot en met 27 jaar een brief in de bus met informatie over containerwoningen en een verwijzing naar de website waar een enquêteformulier kan worden ingevuld. Een gemeentewoordvoerster: ,,Vrijdagmorgen hadden we al 194 reacties binnen, en 30 jongeren hebben aangegeven serieus met de gemeente in gesprek te willen voor zo’n containerwoning.’’ Initiatiefnemer Brigitte Buis: ,,Geweldig, als er zoveel belangstelling is, dan moeten we dit wel doorzetten. Ik ga er in de komende raadsvergadering zeker op terugkomen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.