Den Helder officieel tussenstop Clipperrace round the World

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Een Helderse delegatie onder aanvoering van wethouder Kees Visser en voorzitter Kees Turnhout van de citymarketingstichting Top van Holland hebben het in Londen bezegeld met de organisatie: Den Helder wordt opnieuw etappeplaats van de Clipperrace round the World.

De sponsornaam Den Helder is aangebracht op de romp van de de Nederlandse boot DLL One van De Lage Landen, net als vorig jaar een van de sterke deelnemers aan de zeilrace over 40.000 zeemijlen die alle contingenten aandoet. Het laatste traject voert van New York via Ierland naar Den Helder, waar zij volgend jaar in de eerste week van juli arriveren. Vanuit de marinestad gaat de vloot naar de finishhaven Londen.

Vorig jaar was er rond de aanwezigheid van de twaalf zeilclippers een groot evenement op Willemsoord georganiseerd, waar duizenden mensen op af kwamen. De Helderse gastvrijheid en de samenwerking tussen gemeente, Willemsoord en marine maakten dat de stad door de organisatie opnieuw als etappeplaats werd aangewezen. Hetgeen in aanwezigheid van voorzitter en intiatiefnemer voor de race, Sir Robin Knox-Johnston (op de foto achteraan rechts) werd bekrachtigd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.