Groep 7 OBS Wheermolen wint prijs

Groep 7B bij het Spoorwegmuseum.

Sebastiaan van Loosbroek
Purmerend

Groep 7B van basisschool Wheermolen in Purmerend kreeg een dagje Spoorwegmuseum cadeau van de NS, omdat die klas de beste ideeën bedacht voor het veiliger maken van spoorwegovergangen.

,,In Purmerend zijn veel spoorwegovergangen waar in de buurt veel door kinderen wordt gespeeld’’, zegt leerkracht Nelrike van Kooten van groep 7B. ,,Daarom nodigden we in november twee machinisten uit die een presentatie gaven over veiligheid bij het spoor. Ook de rottige dingen die er gebeuren kwamen aan bod.’’ Aan de presentatie was een prijsvraag verbonden.

Na de presentatie gingen de leerlingen brainstormen hoe de spoorwegovergangen veiliger te maken. Ze dachten aan bredere slagbomen aan de zijkant, stevige hekken met cameratoezicht, een brug over het spoor en een app die meldt wanneer de gebruiker een spoorwegovergang nadert.

Toen de inzendtermijn verstreken was, bleek de Purmerendse klas de winnaar van de prijsvraag te zijn. Cadeau: een dagje naar het Spoorwegmuseum, met de trein natuurlijk. ,,Het was een zeer geslaagde dag’’, aldus Van Kooten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.