Niemand krijgt schuld van nederlaag Purmersteijn

Gideon Smit
Purmerend

Hadden de voetballers van Purmersteijn sinds vorige week weer het alleenrecht op de koppositie in de eerste klasse, zondag gaven zij die net zo snel weer uit handen. Fortuna Wormerveer poetste in ondertal een achterstand weg en vertrok met de winst uit Purmerend: 1-2.

,,Heeft het zin iemand de schuld te geven?’’, vroeg trainer Martin van Ophuizen zich na afloop af. ,,Winnaars kijken in de spiegel en vragen zich af of ze er zélf alles aan gedaan hebben. Ik ben teleurgesteld over het resultaat, maar niet in het spel of de spelers. Natuurlijk missen mijn spelers niet expres kansen, of laten we de tegenstander bewust vrij voor de goal komen. We hebben vandaag weer fantastisch voetbal laten zien, maar onszelf niet beloond.’’

Purmersteijn had weer een slag kunnen slaan en de poort daartoe stond wagenwijd open; het had - na een aantrekkelijke eerste helft met veel kansen aan beide kanten - eindelijk een voorsprong te pakken en Fortuna stond onder druk. Daniël Schermer kon de score uitbouwen, maar wipte de bal tegen doelman Rik Remmelzwaal. Aramez Poepon, vrijgezet voor de doelman, wachtte te lang en schoot tegen Remmelzwaal op. En tot slot nog Dick Bos, die de doelman gepasseerd was, maar de bal te voorzichtig in het lege doel wilde schuiven: daar bracht Robin Hoogstra redding op de lijn.

De bezoekers stonden inmiddels met tien spelers na rood voor Quinten Klopper (twee keer geel), maar met een wanhoopsoffensief werd Purmersteijn aan het wankelen gebracht. Doelman Tim Elmers tastte mis op een hoge bal en Yannick Klopper kon van dichtbij binnen schieten. Nog geen minuut later konden de bezoekers wederom juichen; nu was het Dwayne Hijstek die profiteerde van de defensieve chaos bij Purmersteijn: 1-2.

De thuisploeg kwam die klap niet meer te boven en incasseerde de vierde nederlaag van het seizoen. Hoogland kwam op gelijke hoogte door een zege op VVIJ.

Van Ophuizen dicht zijn team desondanks de beste kansen toe voor de titel. ,,Wij zijn de beste ploeg van de afdeling. We hebben vanaf dag één bovenaan gestaan. Als we over zes weken onverhoopt geen kampioen zijn, dan wordt er wellicht gewezen naar deze wedstrijd; maar er is geen nederlaag geweest dit seizoen, die verdiend was. Ook vandaag heeft de beste ploeg niet gewonnen. Maar ik wil die kers op de taart, de titel. We hebben al een mooie slagroomtaart bij elkaar gevoetbald, met écht een dikke laag slagroom. Maar die kers, díe moet er nog op.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen