Loon Lions richt zich weer op

Redactie Waterland
bemmel

Na de zure midweekse bekernederlaag (78-79 na verlenging) tegen Binnenland/Rotterdam en daarvoor het onverwachte thuisverlies tegen De Wit-Grasshoppers hebben de basketbalsters van Loon Lions zich zaterdag weer opgericht.

De ploeg van coach Ilija Bozovic deelde in Bemmel een dreun uit aan concurrent Lekdetec.nl: 55-74. De Landsmeerse ploeg nam daardoor ook de leiding in de eredivisie over van de Betuwse formatie.

Lions opende met daadkracht. Via 0-8 en 3-18 leidde de ploeg na het eerste kwart met 7-24. Halverwege was er al een gapend gat: 19-46. In het derde kwart slaagde de thuisclub er eindelijk in om iets van de achterstand af te snoepen. Dit terwijl Lions slechts negen puntjes maakte. Vrije worpen en driepunters brachten Lekdetec terug tot 40-55. In het laatste kwart maakten de Landsmeerse vrouwen het gat nog iets groter.

Anete Horelika bracht voor de negende achtereenvolgende keer een double-double op haar naam. Deze keer scoorde zij 27 punten (waaronder een driepunter) en veertien rebounds. Molly McDowell kwam ook in beide gevallen in de dubbele cijfers: dertien punten en tien rebounds. Keshia Mosley maakte tien punten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.