’Bonnen strandgangers Callantsoog vernietigen’

Foto Thomas van der Ploeg

Harry de Jong
Callantsoog

Duidelijk aangeven waar je als strandganger in Callantsoog beslist niet mag parkeren. En voor de andere plekken niet al te moeilijk doen wanneer er op tropische dagen toch eens auto’s fout geparkeerd staan.

Dat is volgens de fractie van Jess in de gemeenteraad van Schagen de beste manier om de parkeerproblemen in de badplaats aan te pakken. En de vriendelijkste manier. Want als je de toeristen weg wilt jagen moet je vooral op grote schaal bonnen uitdelen, zoals afgelopen maandag gebeurde, stelt Jess. Fractievoorzitter Hans Kröger vraagt burgemeester en wethouders dan ook die uitgedeelde bekeuringen ’te vernietigen’. En voor alternatieven te zorgen voor strandgangers. Dat betekent in de ogen van Kröger niet het maken van veel extra parkeerplaatsen.

,,Dat lijkt ons gezien het gemiddelde gebruik overbodig. De meeste dagen zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.’’

Volgens Jess is het beter fout parkeren soms te gedogen. ,,Goed aangegeven, op bepaalde plekken in bepaalde periodes.’’ Daarnaast moet zorgvuldig bekeken worden wanneer bekeurd gaat worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.